TimoDit is Timo.
Hij is bijna 4 jaar oud en is vanaf puppy als gevolg van een cyste op zijn staartwortel nooit zindelijk geworden. De zenuw die dit aanstuurt is beschadigd en daardoor is hij vrijwel incontinent. Ook heeft hij nooit kunnen kwispelen…
Moeder is in de tuin bevallen en Timo is waarschijnlijk op zijn kontje gevallen.
Zijn vrouwtje Lydia moet hem met alles helpen en doet dit met enorme toewijding. Het is heel belangrijk dat zijn blaas en darmen op tijd leeg zijn, zodat er geen infecties optreden. Dat heeft Lydia nu al bijna 4 jaar weten te voorkomen. Ze doet verder ook alles voor hem; zo krijgt hij fysiotherapie om de spieren van blaas en anus te stimuleren en speciale spuitjes. Dat helpt wel iets. Ook is zijn rechterpoot wat stram, die is een keer uit de kom geweest.

Lydia vroeg een reiki behandelcyclus aan voor Timo en de leden van de cirkel zijn met velen aan de slag gegaan, in eerste instantie vooral met de intentie om vrouwtje en hondje energetisch te ondersteunen. Het probleem als zodanig aanpakken leek wel erg ambitieus!
Maar ….. Lydia laat weten dat zij wel degelijk verschil merkt, vooral de afgelopen week is er echt verandering gekomen. Timo heeft duidelijk veel meer controle over zijn incontinentie. De afgelopen dagen loopt hij zo goed als zonder plasband rond. Hij gaat ook steeds vaker uit zichzelf door het kattenluik naar de tuin. En wat ook nieuw is, dat hij zijn buikspieren veel meer aanspant.

Al met al een hele verbetering, een flinke stap vooruit op de goede weg! Natuurlijk weten we nooit wat exact het aandeel van reiki is geweest en wat van andere behandelingen. Maar het kan niet anders of de energie heeft verschil gemaakt! Ook voor Lydia, die schrijft dat als mogelijk neveneffect van de Reiki energie, zijzelf erg druk geweest is met het maken van schilderijen voor de kerst voor haar familie.

Ze wil iedereen vanuit haar hart bedanken en vindt het heel fijn dat we dit voor hem hebben gedaan.

Timo