Laatste nieuws


Onze jaarlijkse donatie gaat naar….

Elk jaar doneert de Reikicirkel de opbrengst van alle Reikibehandelingen van het afgelopen jaar aan een goed doel…Vorig jaar was dit Norma Miedema en dit jaar heeft de Reikicirkel voor dieren , deze keer met een bedrag van 250 euro, het volgende goede doel gekozen:

Dierenlot

Vandaag is het Dierendag!. Voor ons dierenvrienden ieder jaar weer een mooie, bijzondere dag. We zetten onze huisdieren in het zonnetje. En dat verdienen ze ook. Want van wie krijgt u meer onvoorwaardelijke liefde en vriendschap… van niemand toch?!

Toch kunnen wij het niet helpen dat we ook iedere keer weer een dubbel gevoel aan deze dag overhouden.

Want vele dieren hebben het gelukkig goed. Zij hebben wél een warm thuis en kunnen rekenen op voldoende liefde, aandacht en een veilige omgeving. Maar er zijn helaas altijd nog veel slachtoffertjes van geweld, mishandeling en verwaarlozing. Ook in Nederland.

Duizenden vrijwilligers staan dag en nacht klaar om deze dieren de hulp te bieden die zo hard is. Dit kost vaak enorm veel geld en een extraatje op Dierendag zit er dan helaas niet in…

Daarom is uw hulp nodig, want op Dierendag verdienen alle dieren een extraatje, óók de dieren in nood!

Helpt u ons mee? U kunt u donatie doen via de volgende link: https://www.dier.nu/doneren/doneren

Namens alle dieren, de Stichting Dierenlot en de leden van de Reikicirkel: heel hartelijk bedankt!

 

 

 

VEREERD ZIJN WE……..

dat ons werk gewaardeerd en gepromoot wordt door een gerenommeerd bedrijf als de Groene Os! De Groene Os is al tientallen jaren hét merk voor natuurgeneeskundige middelen en producten voor uitwendige verzorging voor dieren. Zij werken vanuit een holistische visie, zoals ook wij met Reiki doen.

De mensen van de Groene Os willen, in hun woorden, graag hun steentje bijdragen aan de belangeloze inzet van de Reikicirkel voor dieren. Zij hebben daarom onderstaand artikel als blog op hun website gezet.

en ook gedeeld op hun FB pagina en zelfs in een nieuwsbrief!

Wij voelen ons zeer vereerd! Dankjulliewel! En we kunnen iedereen, die een natuurgeneeskundige koers wil varen met zijn of haar dier, alleen maar aanraden eens te kijken wat de Groene Os kan betekenen. Zeer kundige en aardige natuurgeneeskundige therapeuten geven je graag persoonlijk advies!

De tekst van het blogartikel is ook geplaatst op onze website. Klik hier…

 

 

 

Het bestuur van de Reikicirkel voor Dieren heeft onlangs natuurlijk het jaar 2016 financieel kunnen afsluiten. Met gepaste trots konden we vaststellen dat het aantal aanvragen flink is gegroeid in 2016. Ook komen er nog regelmatig nieuwe behandelaars bij, waarmee onze cirkel nu zo’n 60 leden telt. Daar zijn we enorm gelukkig mee, want samen maken we de Cirkel, en dragen ons ​reiki​ steentje bij aan het welzijn van dieren in pijn of stress.

Onze penningmeester presenteert het volgende overzicht:

 

FINANCIEEL OVERZICHT 2016

REIKICIRKEL VOOR DIEREN

Opbrengsten   Kosten
Banksaldo

€ 93,58

Kosten Bank/PR

€ 112,56

Behandelingen/Donaties

€ 465,00

Saldo bank/spaarrekening

€ 446,02

€ 558,58

€ 558,58

 

​Rekening houdend met vaste kosten zoals bankkosten, folders en website beheer, heeft het bestuur besloten dat wij op dit moment ruimte hebben voor een donatie van 300 euro. Een heel mooi resultaat!

De leden van de Reikicirkel voor Dieren kunnen suggesties aandragen voor een goed dierendoel om dit bedrag aan te schenken, en daar wordt flink gebruik van gemaakt. Het bestuur zal alle tips overwegen en een keuze maken.​

Tenslotte willen we jullie melden dat onze Reikicirkel voor Dieren lid is geworden van de internationale organisatie Animal Reiki Alliance. Een zeer gedegen club, waar we mogelijk ook gebruik kunnen maken van beschikbare informatie en een internationaal netwerk. We zijn er blij mee!
hartelijke groet en alle goeds
Bestuur Reikicirkel voor Dieren


We hebben van kat Boeffie, Gizmo, Saartje en Harley feedback  gekregen. Lees deze en andere feedback op onze feedback pagina’s. Overig nieuws:


donatie201512-1Eerste donatie Reikicirkel voor Dieren

Op maandag 21 december toog een delegatie van het bestuur van de Reikicirkel voor Dieren naar Wassenaar. Daar bevindt zich namelijk ‘het gezelligste dierentehuis van Nederland’, zoals de Nationale Dierenzorg hun Seniorenclub noemt.
Aan deze club is door de Cirkel een donatie gedaan van 200 euro, onze eerste donatie na ruim een jaar reiki sturen naar dieren in pijn of stress. U vindt het financieel overzicht hiervan trouwens elders op onze site.

Op de foto ziet u de symbolische overhandiging door ons bestuurslid Jan C. van der Heide aan de heer Marc van Dijk, directeur van de Nationale Dierenzorg.
Dierenzorg ontvangt geen overheidssubsidie en is dus geheel afhankelijk van de steun van particulieren en bedrijven. Elk bedrag is daarom welkom. Het bestuur van de Reikicirkel voor Dieren koos dan ook graag voor dit sympathieke doel als bestemming voor onze eerste donatie.

donatie201512-2Want we lezen in hun folder:
Stel: u verhuist naar een verzorgingstehuis en uw bejaarde dier mag niet mee, uw dier heeft medische problemen waardoor verzorging thuis te zwaar wordt of uw kinderen blijken ineens allergisch te zijn. Wat nu….?
De redenen waarom mensen niet meer zelf voor hun hond of kat kunnen zorgen zijn talrijk. De Seniorenclub biedt uitkomst! De Seniorenclub is het eerste bejaardentehuis voor honden en katten in Nederland. Net als mensen leven onze ‘bewoners’ op van aandacht en goede zorg.
De Seniorenclub is een onderdeel van Stichting Nationale Dierenzorg, gevestigd in een monumentale boerderij in Wassenaar. Nationale Dierenzorg werd in 1926 opgericht door enkele hofdames van koningin Wilhelmina en is uitgegroeid tot een veelzijdige dierbeschermende organisatie bestaande uit een asiel, pension, dierenambulance, hondencrèche en dierenbejaardentehuis.
Met bijna 90 jaar ervaring heeft Nationale Dierenzorg veel expertise in huis. Een team van professionele medewerkers versterkt door gemotiveerde vrijwilligers zorgt er voor dat het de dieren aan niets ontbreekt. Ook staan ze klaar met raad en daad voor mensen.
Zo biedt Nationale Dierenzorg een vangnet voor mens en dier!

Voor meer informatie www.ndz.nl en www.seniorenclub.nl


Het financieel jaarverslag 2015 is klaar en kunt u downloaden (pdf).


Onze website is vernieuwd!


Van poes Moutje en hond Keppe hebben we feedback gekregen.


wp3709b194_05_06Ouder nieuws:
Op 4 oktober is het dierendag! Om dat te vieren hebben wij besloten om een behandeling gratis weg te geven via Facebook! Dus deze week kun je mee doen. Ga naar onze Facebookpagina en deel het bericht zoveel mogelijk. Word een volger van onze facebookpagina. LIKE SHARE WIN
Volgende week zondag (11 oktober) maken we de winnaar bekend via Facebook. De winnaar krijgt voor zijn huisdier een gratis behandeling van onze reikicirkel behandelaars.
Veel succes! En fijne dierendag!

resized_220x220_facebook_paw