Laatste nieuws


REIKICIRKEL VOOR DIEREN BESTAAT 10 JAAR

Het was in mei 2014, toen een groepje Reiki Masterstagiaires tijdens een intervisie bijeenkomst hun gezamenlijke passie voor dieren ontdekte. Daarmee was het eerste bestuur van de Reikicirkel voor Dieren geboren, en zijn we inmiddels uitgegroeid tot een groep van rond de 100 leden!

In het afgelopen decennium hebben we ontelbaar veel dieren mogen ondersteunen in hun ziekteproces, met gedragsproblemen, stress, angsten en andere trauma’s zoals verlatingsangst, maar ook met de overgang over de regenboogbrug, zoals ook de leden van de Reikicirkel het begeleiden van een dier tijdens het stervensproces noemen.

Daarnaast hebben we elk jaar in december met onze gratis Vuurwerkactie veel dieren kunnen helpen met hun angst voor de harde knallen en flitsen van het vuurwerk!

De leden van de Reikicirkel voor Dieren helpen alle dieren belangeloos. Daarom blijft de bijdrage zeer laag en het geld dat na aftrek van noodzakelijke kosten als websitebeheer en promotiemateriaal overblijft, doneert de Reikicirkel periodiek aan een instantie die dieren in nood helpt. Zo zijn er al donaties gedaan aan bijvoorbeeld Norma Miedema’s opvang voor dieren, Stichting DierenLot en Stichting Dierenthuis.

Ter ere van ons 10-jarig bestaan kunnen we dit jaar een extra grote donatie vrijmaken van €1000,-!!! Het doel wordt via stemming democratisch gekozen door al onze leden.

We willen alle mensen van de dieren die we de afgelopen 10 jaar hebben behandeld, bedanken voor het vertrouwen dat jullie in onze Reikicirkel voor dieren hebben gesteld. Veel dieren zijn meer keren achter elkaar door ons behandeld, omdat hun mensen merkten dat de Reiki op afstand die door ons gegeven werd, een positief resultaat opleverde!

Voor ons, als leden van de Reikicirkel, is dat waar we het voor doen! Het geeft ons een super mooi gevoel en is de beloning voor onze inzet!

Daarnaast willen wij, als bestuur van de Reikicirkel voor Dieren, al onze leden een warm en liefdevol “dank je wel” zeggen. Door jullie enthousiaste, belangeloze en liefdevolle inzet, hebben we zo veel dieren en hun mensen kunnen helpen; ziekte, pijn, stress en angst van deze lieve dieren kunnen verminderen of verhelpen en begeleiding kunnen geven tijdens het stervensproces.

En natuurlijk willen wij onze trouwe lezers van onze Facebookpagina Reikicirkel voor Dieren heel hartelijk bedanken voor al jullie enthousiaste reacties op onze verhalen en het delen van deze verhalen!

Als bestuur van de Reikicirkel voor Dieren willen deze mooie mijlpaal natuurlijk niet zo maar voorbij laten gaan.  Daarom hebben wij voor al onze trouwe lezers leuke win-acties ingepland dit jaar!

Houd dus onze Facebookpagina Reikicirkel voor Dieren dit jaar extra goed in de gaten!

En heeft jouw huisdier extra ondersteuning nodig tijdens zijn/haar ziekteproces, het verminderen van stress, gedragsproblemen of om een andere reden?

Schroom niet en mail naar: aanvraag@reikicirkelvoordieren.nl (met een foto van je dier en een omschrijving van de reden van je aanvraag).

Ook kun je kijken op onze website: https://www.reikicirkelvoordieren.nl

Warme Reikigroet,

Het bestuur van de Reikicirkel voor Dieren

 

DONATIE REIKICIRKEL VOOR DIEREN AAN STICHTING DIERENTHUIS

Een beetje stil, erg onder de indruk en heerlijk onder de haren keerden we terug van ons bezoek aan Stichting Dierenthuis in Almere. Voorzitter (Dea) en secretaris (Jan) van het bestuur van de Reikicirkel voor Dieren hebben daar op 17 februari onze donatie overhandigd. Zoals jullie weten werken wij volledig non-profit, met de geweldige en belangeloze inzet van intussen 85 behandelaars. Na aftrek van noodzakelijke kosten konden we van de vergoedingen voor onze reikibehandelingen deze keer wel € 750 vrijmaken!

Ze waren er heel erg blij mee; en wij kregen een uitgebreide rondleiding om te laten zien waar de centjes terecht zouden komen. Nou, ik kan jullie vertellen, we hebben een prima keus gemaakt!

Stichting Dierenthuis (www.dierenthuis.nl) vangt kansarme dieren uit de hele wereld op die nergens meer terecht kunnen.

We maakten kennis met een poes uit Syrië, honden uit Roemenië en Griekenland, en natuurlijk ook gewoon uit Nederland.

Allemaal hebben ze hun verhaal, vaak met een schrijnende achtergrond van moedwillige mishandeling, ernstige verwaarlozing of afkomstig uit een oorlogsgebied. Als er nog een dierwaardig bestaan mogelijk is, al is het met amputatie van één of meer pootjes, verzorgt Dierenthuis deze dieren met alle aandacht, liefde en medische zorg tot hun dood.

Na een vaak tragisch verleden kunnen ze dan toch nog een beetje tot rust komen, zich veilig voelen en zich koesteren in de liefdevolle warmte die Dierenthuis uitstraalt.

Toen wij er waren woonden er 150 katten, 90 honden, 5 pony’s en wat klein grut als een wild zwijntje (die Beer heet).

Er viel dus genoeg te aaien! Kijk maar naar de foto’s… Met mijn jas nog aan viel ik meteen voor Mario, een blind katertje, die in de ontvangstruimte nog wat aan het herstellen was. Een paar jaar geleden was zijn ene oog al verwijderd en pas geleden het andere. Maar wat een aanpassingsvermogen! Hij lag heerlijk te slapen, deed zijn koppie omhoog toen hij me aan voelde komen en liet zich uitvoerig knuffelen.

Wat dat aanpassingsvermogen betreft… is ons weer eens extra duidelijk geworden hoe dieren daar meesters in zijn. Eerlijk gezegd hadden we nog nooit zoveel gehandicapte dieren bij elkaar gezien. Honden die alleen nog maar voorpootjes hebben; ze dragen een soort tuig met een draagzak om hun achterkant waarmee ze over de grond schuiven. Naar buiten gaan ze in een soort rolstoeltje.

Poezen die nog maar één oog hebben, of geen een meer; misvormde pootjes of lijfjes; poezen die telkens omvallen door neurologische afwijkingen…… wat een dierenleed, en in sommige gevallen moedwillig veroorzaakt door een mens. Woedend en verdrietig word je ervan. MAAR wat voelen ze zich hier nu gelukkig, dat merk je echt. Een geweldig team vrijwilligers houdt samen met het oprichtersechtpaar, een dierenarts in vaste dienst en een betaalde verzorgster de zaak draaiende. Er is een eigen dierenkliniek waar dankzij donaties en giften alle mogelijke apparatuur staat en waar operaties en specialistische behandelingen gedaan worden. Alle dieren worden regelmatig onderzocht en nagekeken.

En dat alles zonder subsidie; de stichting drijft op giften en donaties, al 22 jaar lang!

We kwamen natuurlijk handen te kort, want hoe heerlijk is het als er visite komt! En dan liefst met zijn vieren tegelijk een aai willen! Blij en dankbaar voor een stukje liefdevolle aandacht!

Ik schreef al in het begin: het maakte ons stil en onder de indruk. Maar wat is het een bijzondere plek, deze liefdevolle plek voor dieren-verschoppelingen van onze wereld. En hoe fijn is het, dat we daar met onze donatie een heel klein stukje aan konden bijdragen.

Namens iedereen van Dierenthuis en uiteraard de dieren zelf: lieve reikitoppers van onze geweldige Reikicirkel voor Dieren: héél, héél veel dank!

 

Nieuwe poster en uitdeelfolder

TADÁÁÁÁ
Met gepaste trots laten we jullie hierbij de nieuwe A 4 poster en de uitdeelfolder van onze Reikicirkel voor Dieren zien!

De laatste zending folders waar we echt jaren mee hebben gedaan, was zo goed als op. Tijd voor een nieuw ontwerp en een nieuwe uitvoering, met een nieuw hoofdlogo, warm, kleurrijk en professioneel. De hoeveelheid tekst is ook drastisch teruggebracht, want mensen lezen gewoon geen hele lappen tekst meer. Wij zijn er ontzettend blij mee!
U kunt het materiaal ook downloaden om door te sturen of zelf uit te printen!

 

Download poster (pdf)

Download folder (pdf)

 

 

Donatie 2021

Zoals u ook hieronder kunt lezen, doen wij regelmatig een donatie aan een goed dierendoel. In 2021 heeft het bestuur gekozen voor Stichting AAP, die exotische dieren opvangt. We zijn er best een beetje trots op dat dit een bedrag kon zijn van 500 euro! U ziet hier de voor- en achterkant van het bedankkaartje, dat we daarna ontvingen. Normaal zouden we een leuke foto maken van een donatie-moment, maar ja, daar gooide corona ook roet in het eten! In elk geval een fijn gevoel dat onze gift erg welkom was. Zodra we weer wat in onze spaarpot hebben, gaan we op zoek naar een nieuwe bestemming!

 

 

 

Jaarlijkse donatie

Onze jaarlijkse donatie gaat naar….

Elk jaar doneert de Reikicirkel de opbrengst van alle Reikibehandelingen van het afgelopen jaar aan een goed doel…Vorig jaar was dit Norma Miedema en dit jaar heeft de Reikicirkel voor dieren , deze keer met een bedrag van 250 euro, het volgende goede doel gekozen:

Dierenlot

 

Dierendag

Vandaag is het Dierendag!. Voor ons dierenvrienden ieder jaar weer een mooie, bijzondere dag. We zetten onze huisdieren in het zonnetje. En dat verdienen ze ook. Want van wie krijgt u meer onvoorwaardelijke liefde en vriendschap… van niemand toch?!

Toch kunnen wij het niet helpen dat we ook iedere keer weer een dubbel gevoel aan deze dag overhouden.

Want vele dieren hebben het gelukkig goed. Zij hebben wél een warm thuis en kunnen rekenen op voldoende liefde, aandacht en een veilige omgeving. Maar er zijn helaas altijd nog veel slachtoffertjes van geweld, mishandeling en verwaarlozing. Ook in Nederland.

Duizenden vrijwilligers staan dag en nacht klaar om deze dieren de hulp te bieden die zo hard is. Dit kost vaak enorm veel geld en een extraatje op Dierendag zit er dan helaas niet in…

Daarom is uw hulp nodig, want op Dierendag verdienen alle dieren een extraatje, óók de dieren in nood!

Helpt u ons mee? U kunt u donatie doen via de volgende link: https://www.dier.nu/doneren/doneren

Namens alle dieren, de Stichting Dierenlot en de leden van de Reikicirkel: heel hartelijk bedankt!

 

 

OUDER NIEUWS

VEREERD ZIJN WE……..

dat ons werk gewaardeerd en gepromoot wordt door een gerenommeerd bedrijf als de Groene Os! De Groene Os is al tientallen jaren hét merk voor natuurgeneeskundige middelen en producten voor uitwendige verzorging voor dieren. Zij werken vanuit een holistische visie, zoals ook wij met Reiki doen.

De mensen van de Groene Os willen, in hun woorden, graag hun steentje bijdragen aan de belangeloze inzet van de Reikicirkel voor dieren. Zij hebben daarom onderstaand artikel als blog op hun website gezet.

en ook gedeeld op hun FB pagina en zelfs in een nieuwsbrief!

Wij voelen ons zeer vereerd! Dankjulliewel! En we kunnen iedereen, die een natuurgeneeskundige koers wil varen met zijn of haar dier, alleen maar aanraden eens te kijken wat de Groene Os kan betekenen. Zeer kundige en aardige natuurgeneeskundige therapeuten geven je graag persoonlijk advies!

De tekst van het blogartikel is ook geplaatst op onze website. Klik hier…

 


We hebben van kat Boeffie, Gizmo, Saartje en Harley feedback  gekregen. Lees deze en andere feedback op onze feedback pagina’s. Overig nieuws:


donatie201512-1Eerste donatie Reikicirkel voor Dieren

Op maandag 21 december toog een delegatie van het bestuur van de Reikicirkel voor Dieren naar Wassenaar. Daar bevindt zich namelijk ‘het gezelligste dierentehuis van Nederland’, zoals de Nationale Dierenzorg hun Seniorenclub noemt.
Aan deze club is door de Cirkel een donatie gedaan van 200 euro, onze eerste donatie na ruim een jaar reiki sturen naar dieren in pijn of stress. U vindt het financieel overzicht hiervan trouwens elders op onze site.

Op de foto ziet u de symbolische overhandiging door ons bestuurslid Jan C. van der Heide aan de heer Marc van Dijk, directeur van de Nationale Dierenzorg.
Dierenzorg ontvangt geen overheidssubsidie en is dus geheel afhankelijk van de steun van particulieren en bedrijven. Elk bedrag is daarom welkom. Het bestuur van de Reikicirkel voor Dieren koos dan ook graag voor dit sympathieke doel als bestemming voor onze eerste donatie.

donatie201512-2Want we lezen in hun folder:
Stel: u verhuist naar een verzorgingstehuis en uw bejaarde dier mag niet mee, uw dier heeft medische problemen waardoor verzorging thuis te zwaar wordt of uw kinderen blijken ineens allergisch te zijn. Wat nu….?
De redenen waarom mensen niet meer zelf voor hun hond of kat kunnen zorgen zijn talrijk. De Seniorenclub biedt uitkomst! De Seniorenclub is het eerste bejaardentehuis voor honden en katten in Nederland. Net als mensen leven onze ‘bewoners’ op van aandacht en goede zorg.
De Seniorenclub is een onderdeel van Stichting Nationale Dierenzorg, gevestigd in een monumentale boerderij in Wassenaar. Nationale Dierenzorg werd in 1926 opgericht door enkele hofdames van koningin Wilhelmina en is uitgegroeid tot een veelzijdige dierbeschermende organisatie bestaande uit een asiel, pension, dierenambulance, hondencrèche en dierenbejaardentehuis.
Met bijna 90 jaar ervaring heeft Nationale Dierenzorg veel expertise in huis. Een team van professionele medewerkers versterkt door gemotiveerde vrijwilligers zorgt er voor dat het de dieren aan niets ontbreekt. Ook staan ze klaar met raad en daad voor mensen.
Zo biedt Nationale Dierenzorg een vangnet voor mens en dier!

Voor meer informatie www.ndz.nl en www.seniorenclub.nl


Het financieel jaarverslag 2015 is klaar en kunt u downloaden (pdf).


Onze website is vernieuwd!


Van poes Moutje en hond Keppe hebben we feedback gekregen.


wp3709b194_05_06Ouder nieuws:
Op 4 oktober is het dierendag! Om dat te vieren hebben wij besloten om een behandeling gratis weg te geven via Facebook! Dus deze week kun je mee doen. Ga naar onze Facebookpagina en deel het bericht zoveel mogelijk. Word een volger van onze facebookpagina. LIKE SHARE WIN
Volgende week zondag (11 oktober) maken we de winnaar bekend via Facebook. De winnaar krijgt voor zijn huisdier een gratis behandeling van onze reikicirkel behandelaars.
Veel succes! En fijne dierendag!

resized_220x220_facebook_paw